Buzluk İçin Kokusuz Kemik Suyu Hazırlama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Buzluk İçin Kokusuz Kemik Suyu Hazırlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 900 gram dilimlenmiş dana kaval kemiği
- 2 litre soğuk su
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kereviz sapı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 2 adet defne yaprağı
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kemikler birkaç sefer yıkanıp 10 dakika kadar yüksek ateşte kaynatılır ve suyu dökülür (bu biçimdece üstündeki kanı temizlenmiş olur, kaynatırken köpük oluşumu engellenir).
- hemen sonrasında tüm materyaller (kemikler en altta dizilecek biçimde) tencereye yerleştirilir. Üzerine 2 litre soğuk su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Su kaynayınca altı mum alevine ayarlanarak fokurdatmadan en az 8 saat (tercihen 15 saat kaynatılır).
- Kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakılır.
- İyice ılıdığında kapağı açılarak süzülür.
- Süzeğe evvel soğan ve kereviz sapları alınır, kaşıkla bastırılarak olabildiğince sebzelerin ezilmesi ve aromasını bırakması sağlanır. sonrasındasında kalan kısım süzülür ve dolaba kaldırılır.
- Dolapta 5-6 saat bekletilip üstündeki yağ katmanı katılaştığında yağı ayrılıp atılır.
- Kalanı fazlaca az ılıtılıp sıvı hale getirilerek tuzu eklenir ve buz poşetlerine ya da tercihe bakılırsa öbür kaplara doldurulup buzluğa kaldırılır.
- İhtiyaç duyduğunuzda gerekli olduğu kadarını çıkarıp kullanabilirsiniz.
Buzluk İçin Kokusuz Kemik Suyu Hazırlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı