Buzluk İçin Kokusuz Kemik Suyu Hazırlama

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Buzluk İçin Kokusuz Kemik Suyu Hazırlama Tanımı İçin Malzemeler

• 900 gram dilimlenmiş dana kaval kemiği
  • 2 litre soğuk su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
Buzluk İçin Kokusuz Kemik Suyu Hazırlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Kemikler birkaç sefer yıkanıp 10 dakika kadar yüksek ateşte kaynatılır ve suyu dökülür (bu biçimdece üstündeki kanı temizlenmiş olur, kaynatırken köpük oluşumu engellenir).
  2. hemen sonrasında tüm materyaller (kemikler en altta dizilecek biçimde) tencereye yerleştirilir. Üzerine 2 litre soğuk su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  3. Su kaynayınca altı mum alevine ayarlanarak fokurdatmadan en az 8 saat (tercihen 15 saat kaynatılır).
  4. Kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakılır.
  5. İyice ılıdığında kapağı açılarak süzülür.
  6. Süzeğe evvel soğan ve kereviz sapları alınır, kaşıkla bastırılarak olabildiğince sebzelerin ezilmesi ve aromasını bırakması sağlanır. sonrasındasında kalan kısım süzülür ve dolaba kaldırılır.
  7. Dolapta 5-6 saat bekletilip üstündeki yağ katmanı katılaştığında yağı ayrılıp atılır.
  8. Kalanı fazlaca az ılıtılıp sıvı hale getirilerek tuzu eklenir ve buz poşetlerine ya da tercihe bakılırsa öbür kaplara doldurulup buzluğa kaldırılır.
  9. İhtiyaç duyduğunuzda gerekli olduğu kadarını çıkarıp kullanabilirsiniz.
*Kemiğin ortasındaki faydalı hususların suya daha yeterli çıkabilmesi için sakin bir ısıda dinlenerek hazırlanması hayli kıymetli. Ben kemik suyu hazırlayacağım günü konutta olduğum bir güne denk getirmeye çalışıyorum. Sabahleyin hazırlamaya başlıyorum, geceye kadar kaynatıyorum. Kalın tabanlı çelik bir tencere seçtiğim için sonraki sabaha fakat ılımış oluyor ve gece uzunluğu demlenmiş oluyor.

Buzluk İçin Kokusuz Kemik Suyu Hazırlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı