Buzluk İçin Kışlık Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kilo fasulye
- 2 kilo domates
- Yarım kilo sivribiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyelerimizi ayıklayıp doğrayalım domateslerimizi yıkayıp blenderdan geçirelim. Geniş bir tencereye bir ölçü fasulye koyup üzerine domates ekleyin. Tencerenin ağzını kapatın.
- Domatesler suyunu çekince ye kadar 15 dakika üzere ortada karıştırın. Fasulyenin rengi sarıya dönecek daha sonra geniş bir tepsiye soğuması için koyup ortada karıştırın.
- Diğer fasulyelerede tıpkı süreci yapın soğuyunca poşetleyip, doğradığınız biberlerden biraz koyalım. Ben biberi çiğden koyuyorum.
- Buzdolabı poşetine birer yemeklik olacak biçimde paylaştırıp, buzluğa koyun. Şimdiden kolay gelsin.