Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan ortaboy
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 avuçtan fazla maydanoz
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak isteğe bağlı
- 1 çay kaşığı doruklu kekik, köri, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber ve reyhan
- Salamura üzüm yaprağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinç ve bulguru yıkayıp suyu süzülmesi için bir kenara alalım.
- Soğanı maydanozu ince doğrayıp bir kabın içine alalım.
- Pirinç ve bulguru ek edelim başka malzemeleride ekleyip karıştıralım.
- İç harcımız hazır yaprak sarmamızı yaprakların içersine yeteri kadar yaprağa göre koyup saralım.
- Düz bir kabın içine sardıklarımızı sıkıca yerleştirip ağzını kapatıp derin dondurucuya koyalım.
- Dilek ettiğiniz vakit aceleniz yoksa buzu açılınca pişirelim .Aceleniz var ise buzlu olarakta tencereye dizip kaynar su koyup pişirebilirsiniz afiyet olsun.