Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan ortaboy
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 avuçtan fazla maydanoz
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak isteğe bağlı
  • 1 çay kaşığı doruklu kekik, köri, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber ve reyhan
Sarmak için;

  • Salamura üzüm yaprağı
Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pirinç ve bulguru yıkayıp suyu süzülmesi için bir kenara alalım.
  2. Soğanı maydanozu ince doğrayıp bir kabın içine alalım.
  3. Pirinç ve bulguru ek edelim başka malzemeleride ekleyip karıştıralım.
  4. İç harcımız hazır yaprak sarmamızı yaprakların içersine yeteri kadar yaprağa göre koyup saralım.
  5. Düz bir kabın içine sardıklarımızı sıkıca yerleştirip ağzını kapatıp derin dondurucuya koyalım.
  6. Dilek ettiğiniz vakit aceleniz yoksa buzu açılınca pişirelim .Aceleniz var ise buzlu olarakta tencereye dizip kaynar su koyup pişirebilirsiniz afiyet olsun.
Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı