Boooll Vitaminli Tarhana Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg kırmızı biber
- 4 kg domates
- 1 kg yeşil biber
- 8-10 adet kuru soğan (İsteğe bağlı değiştirilebilir)
- 2 demet maydanoz
- 500 gram haşlanmış nohut
- 1 demet reyhan (İsteğe bağlı)
- 5 kg süzülmemiş yoğurt
- 2,5 kg süzme yoğurt
- 500 gram haşlanmış yeşil mercimek (İsteğe bağlı)
- 1 demet dereotu
- 1 su bardağı eski toz tarhana (Şart değil)
- 1 kg arpa unu (Şart değil)
- 3 kg köy unu (Şart değil yalnızca olağan un da olur)
- Aldığı kadar buğday unu
- 2/3 yemek kaşığı biber salçası
Not EkleTarifi Yazdır
- Domates, kırmızı biber, yeşil biber, soğan, maydanoz, dereotu, reyhan, nohut ve mercimeği mutfak robotundan geçiriyoruz büyük bir leğene boşaltıyoruz.
- Karışımın üzerine yoğurtları ekliyoruz (Yoğurt öncesinde 4-5 gün ekşimesi için dışarıda bekletilmeli)
- Salçasını ve unları da ekleyip yoğuruyoruz.
- En az 1 hafta en çok 21 gün bekletiyoruz (Ben 10 gün beklettim fazlasına vaktim yoktu)
- Ekşidikten daha sonra küçük kesimler halinde kuruması için döküyoruz.
- Biraz kuruduktan daha sonra daha küçük kesimlere bölüyoruz ve ortada çevirerek kurutuyoruz.
- Yeterince kuruduğunda kevgirden geçirerek en küçük formuna getiriyoruz.
- böyle yine serip kurutuyoruz ve kavanozlara kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.