Bol Şifalı Tarhana Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg süzme yoğurt
- 1 kg kırmızı biber
- 1 kg domates
- 1 kg soğan
- 300 gram yeşil biber
- Yarım kilo nohut (kurusu yarım kilo )
- 2 baş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 demet nane
- 4 yemek kaşığı tuz
- Yaklaşık 5 kg un
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurt nohut ve un harici bütün gereçleri büyük bir tencereye alıp güzelce pişiriyoruz.
- Nohutu da geceden ıslatıp sabah düdüklü tencerede pişiriyoruz.
- Pişen sebzelerimize nohutunda ekleyip blenderdan geçiriyoruz ve kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- hemen sonrasında soğuyan sebzemize yoğurt, tuz ve unu ek ediyoruz ve güzelce yoğuruyoruz yavaşça ele yapışan bir kıvam oluyor.
- Büyük bir kap da yoğurursanız daha güzel olur zira mayalandıkça taşıyor altına da kesinlikle bir tepsi koyun ben 5 gün mayaladım ekşiliğinin size kalmış her gün sabah akşam karıştırdım.
- Üzerine yalnızca bir sofra bezi örtün şayet hava almazsa küflenir.
- Benim hamurum 3. Gün mayalanıp taşmaya başladı karıştırıp biraz un serptim.
- 5. Günde kesim modül koparıp serdim yavaşça kuruyunca kesimleri daha da küçültün ve karşıt çevirin kurudukça ufalayın.
- En son epey kurumadan kevgirden geçirin ve iki günde o denli kurutun. Mis üzere bol vitaminli bol şifalı tarhanamız hazır