Biden: Putin’e verdiğim kelamı tuttum

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Biden: Putin’e verdiğim kelamı tuttum
Washington’un dün ünlü hacker kümesi REvil üyesi olduğu sav edilen Rusya vatandaşı Yevgeniy Polyanin ve Ukraynalı Yaroslav Vasinskiy’e suçlama yöneltmesi daha sonrası Beyaz Saray’dan Biden imzalı bir açıklama yayınlandı.

Biden, açıklamada “Haziran ayında Devlet Lideri Putin’le görüştüğümde, ABD’nin siber hatalıların cezalandırılması için adım atacağını açıkça belirtmiştim. Bugün yaptığımız da bu” sözlerini kullandı.

Daha yapacakları epeyce iş olduğunu lakin halihazırda önemli tedbirler aldıklarını anlatan Biden, “Zararlı siber faaliyetleri ve suçluları engellemek, ülkemizde güvenliği artırmak, kara para aklanması için sanal para ünitesinin berbata kullanmasıyla gayret etmek için federal hükümetin tüm gücünü kullanıyoruz ve fidye yazılımı ekosistemini bozmak ve fidye yazılım suçlularının inançlı limanlarını ortaya çıkarmak için memleketler arası işbirliğini pekiştiriyoruz” dedi.

ABD, dün REvil üyesi olduğu sav edilen Rusya vatandaşı Yevgeniy Polyanin ve Ukraynalı Yaroslav Vasinskiy’e suçlama yöneltmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı da, Sodinokibi/REvil fidye yazılım çetesi başkanlarının kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında 10 milyon dolar ödül verileceğini duyurmuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.