Biden ile Zelenskiy içinde telefon görüşmesi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Biden ile Zelenskiy içinde telefon görüşmesi
Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya bakılırsa Biden, bugün Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaptı.

ABD’nin Ukrayna’ya ‘ortak ve müttefikleriyle kararlı bir biçimde adım atmaya hazır olduğunu’ lisana getiren Biden, ABD’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine dayanağını belirtti.

ABD’nin Ukrayna’ya geçen sene yarım milyar dolar kalkınma ve insani yardım dayanağı sağladığını kaydeden Biden, ABD’nin Ukrayna iktisadını desteklemek için makro-ekonomik dayanak yolları aradığını tabir etti.

Biden toplantıda, büyükelçilik çalışanlarının ülkeden ayrılmasına karşın ABD’nin Kiev’deki büyükelçiliğinin açık ve tam faaliyette olduğunu vurguladı.

Zelenskiy, Twitter üzerinden açıklama yaptı

Öte yandan Ukrayna Devlet Lideri Zelenskiy de Biden ile görüşmesine ait resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

Zelenskiy, “Görüşme uzun sürdü. Gerginliğin azaltılması istikametindeki diplomatik teşebbüsleri ele aldık. İlerideki ortak adımlar konusunda mutabık kaldık. Biden’a daima askeri yardımdan dolayı teşekkür ettim. Ayrıyeten, Ukrayna’ya maddi takviyenin sağlanması imkanı ele alındı” tabirlerini kullandı.

Had a long phone conversation with @POTUS. Discussed recent diplomatic efforts on de-escalation and agreed on joint actions for the future. Thanked President @JoeBiden for the ongoing military assistance. Possibilities for financial support to Ukraine were also discussed. pic.twitter.com/pAsQLYAuig

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) January 27, 2022
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.