Biberli Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo domates
- 1 kilo meksika biberi süs biberi karışık
- 2 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tozu
- 1 baş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 bardak sirke
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle zerzevatları yıkayıp, temizleyin.
- Sebzeleri mutfak robotuna vurun. Biberlerin bir kısmını ayırın.
- Geniş bir kaba koyun üzerine tuz, sirke, limon tozunu koyup, karıştırın.
- Bıraktığınız bütün olan biberleride koyup, karıştırın.
- Streçleyip, 2 saat buzdolabına koyun.
- Buzdolabından çıkarıp, karıştırın kavanozlara bölüştürün.
- Kavanozları kapatmadan evvel kenarlarını temizleyin.
- Kapakları iki geri bir ileri biçiminde sıkıca kapatın.
- Bulaşık makinesi boş iken içine yerleştirin makinenin en yüksek en uzun derecesine ayarlayın.
- Konserveleri çıkarıp karşıt çevirin.
- ondan sonrasında serin bir yerde koruma edin.