Biberli Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Biberli domatesli sos için:
Not EkleTarifi Yazdır
Biberli Domates Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Biberli domatesli sos için:
- 2 kilo rendelenmiş domates
- 1 kilo kabuklarından ayıklanmış ince kıl biber
- 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sirke
- 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı (Ayçiçek yağı ile karışık kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı salamur tuz (Damak tadına göre ayarlanabilir)
- 1 baş rendelenmiş yada minik minik doğranmış sarımsak
- Yarım demet doğranmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabında domates,şeker,limon tuzu,küçük küçük halka biçiminde doğranmış biber,salamura tuz,sarımsak, zeytinyağı,sirke ve maydanoz hepsi güzelce karıştırılıp üzeri güzelce streç sinema ile kapatılıp 1 gece buzdolabında bekletilir. (köpürmesini önlemek için)
- Ertesi gün kavanozlarda doldurulup kaynatılmış kapaklar ile sıkıca kapatılıp aykırı çevirilip birkaç saat bekletilir.
- sonrasındasında serin bir yerde saklanılıp istenilen vakitte açılıp servis edilir afiyet olsun.
Biberli Domates Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı