Biberli Domates Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Biberli Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

Biberli domatesli sos için:

  • 2 kilo rendelenmiş domates
  • 1 kilo kabuklarından ayıklanmış ince kıl biber
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sirke
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı (Ayçiçek yağı ile karışık kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı salamur tuz (Damak tadına göre ayarlanabilir)
  • 1 baş rendelenmiş yada minik minik doğranmış sarımsak
  • Yarım demet doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Biberli Domates Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabında domates,şeker,limon tuzu,küçük küçük halka biçiminde doğranmış biber,salamura tuz,sarımsak, zeytinyağı,sirke ve maydanoz hepsi güzelce karıştırılıp üzeri güzelce streç sinema ile kapatılıp 1 gece buzdolabında bekletilir. (köpürmesini önlemek için)
  2. Ertesi gün kavanozlarda doldurulup kaynatılmış kapaklar ile sıkıca kapatılıp aykırı çevirilip birkaç saat bekletilir.
  3. sonrasındasında serin bir yerde saklanılıp istenilen vakitte açılıp servis edilir afiyet olsun.
Not :ben bu ölçüler ile 2 adet 1 kilogramlık ve 3 adet yarım kilogramlık kavanoz elde ettim.

Biberli Domates Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı