Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Her yarım lt için
Not EkleTarifi Yazdır
Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kg kıl biber
Her yarım lt için
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Yarım su bardağı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri yıkayıp,sap kismini kesin. Biberleri dilek ettiğiniz büyüklükte doğrayın.
- Ben 4-5 cm boyutunda kestim. Biberleri şişelere doldurun.
- Şişeleri ortada bastırarak yahut yere vurarak sıkı sıkıya doldurun.
- Huni sayesinde kaya tuzunu, şekeri,sirke ve sıvı yağı ekleyin. Şişeleri kapağıyla kapatın.
- Ara orta turşunuzu sallayın. 1 hafta ortasında turşu yenmeye hazır hale gelecektir. Lakin 1-2 sene boyunca serin ortamda koruma edebilirsiniz.
- Olgunlaşan turşuyu tüketmedilk evvel şişede biriken havayı yavaşça açarak alın. Yoksa basınç oluşabilir. Açtığınız turşuları cam kavanozda buz dolabında koruma edebilirsiniz.
Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı