Biber Turşusu Tanımı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kıl biber
3 adet yarım lt su şişesi

Her yarım lt için

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • Yarım su bardağı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberleri yıkayıp,sap kismini kesin. Biberleri dilek ettiğiniz büyüklükte doğrayın.
  2. Ben 4-5 cm boyutunda kestim. Biberleri şişelere doldurun.
  3. Şişeleri ortada bastırarak yahut yere vurarak sıkı sıkıya doldurun.
  4. Huni sayesinde kaya tuzunu, şekeri,sirke ve sıvı yağı ekleyin. Şişeleri kapağıyla kapatın.
  5. Ara orta turşunuzu sallayın. 1 hafta ortasında turşu yenmeye hazır hale gelecektir. Lakin 1-2 sene boyunca serin ortamda koruma edebilirsiniz.
  6. Olgunlaşan turşuyu tüketmedilk evvel şişede biriken havayı yavaşça açarak alın. Yoksa basınç oluşabilir. Açtığınız turşuları cam kavanozda buz dolabında koruma edebilirsiniz.
Tarifi görüntülü olarak izlemek isterseniz kanalıma hepinizi beklerim
🔽



Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı