Beyaz Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet orta uzunluk lahana
- 1 su bardağı sirke
- 3 baş sarımsak
- 1/2 (yarım) su bardağı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- Su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lahanamızı yıkayıp sarmalık kısımlarını ayırıp doğrayalım.
- Geniş bir kabın içine alıp üzerine tuzu dökerek 10 dk karıştıralım.
- Bidonumuza lahanalarımızı yerleştirip ortalarına soyup temizlediğimiz sarımsaklarımızı serpiştirelim.
- Bidonu doldurduktan daha sonra üzerine sirke ,limon tuzu ve suyumuzu ek ettikten daha sonra ağzını hava almayacak biçimde ağzını sıkıca kapatıp aksi çevirip yeterlice karışmasını sağlayalım.
- 15 gün boyunca güneş almayan bir yerde bekletelim. Rengi değişince turşumuz yenmeye hazır