Bebek Peyniri Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 litre günlük süt
- 5 adet orta uzunluk limon (sıkılmış)
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütümüzü harlı ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayan sütümüzün içine sıktığımız limonları koyuyoruz.
- Limonları koyunca süt kesilecektir. 5-10 dk kendi halinde kaynatıyoruz.
- Altını kapatıp 30 dk dinlendiriyoruz. (peynir tabana çökecektir suyunu süzmek daha kolay olacaktır).
- Bir tülbent sayesinde peynirimizi süzüyoruz ve sıkıyoruz.
- Bir kabin içine suyunun akması için tülbentle birlikte yerleştiriyoruz. (süzgeç olabilir).
- Yaklaşık 2-2. 5 saat soğuması ve suyunun akması için bekletiyoruz. (ara orta siz de sıkabilirsiniz daha kolay akması için, ben çok bekletip sıkmıyorum epey kuru hoşuma gitmiyor).
- Kalıp formunda olsun isterseniz ağır bir şeyle üstüne bastırabilirsiniz. Ben lor biçiminde bebeğime yedirmeyi tercih ediyorum.
- Dilediğiniz büyüklükte kavanozlara koyup buzdolabına koyabilirsiniz.
- Büyük tencere yoktu o yüzden ben iki farklı tencerede yaptım.
1 litreye 1 adet limon formunda oluyor.
Bebislere afiyet olsun ????.