Bebek İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo bebek incir
- 4 kilo toz şeker
- 2 buçuk litre su
- 2 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 adet çubuk tarçın
- 6-7 adet karanfil
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda incirleri ayıklayacağız.
- Elinize eldiven giymenizi tavsiye ederim zira ortasından çıkan süt elinizde yaralar açabilir.
- İncirlerin sap kısmından epeyce az kesip, altından da küçük bir delik açalım.
- Altta ki delik değerli ortasındaki acı suyu çıkmalı, yoksa reçelimiz acı olur.
- Ayıklayıp yıkadığınız incirleri üzerine çıkacak kadar kaynayan suya bırakalım.
- Üzerine bir küçük kapa kapatalım incirler altta kalsın 10 dakika kaynatın daha sonra soğuk suya çıkarın.
- Tek tek hepsini sıkın ortasındaki suyu boşaltın.
- Tencereye bir kere daha su doldurup bir daha kaynayınca içine sıktığımız incirleri tekrar içine ekleyip 5 dakika daha kaynatıp bir daha soğuk suya alalım tekrar sıkalım tek tek incirleri.
- İncirler hazır şerbeti için tencereye şeker ve suyu alalım kaynamaya bırakalım.
- Çubuk tarçın ve karanfilide ekleyelim.
- Kaynadıktan daha sonra 15 dakika daha kaynatıp içine incirleri ekleyelim.
- İncirleri ile limon tuzunuda ek edip 10 dakika daha kaynatalım.
- Ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım. Kavanozlayalım.Reçelimiz hazır afiyet olsun .