Bayat Ekmekten Galeta Unu İmali Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet bayat ekmek
Not EkleTarifi Yazdır
- Bayat ekmeklerimizi elimizle küçük küçük koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim, öncesinden ısıtılmış 190 derecelik fırında orta ara karıştırarak biraz kızarmasını bekleyelim, yanmamasına dikkat edelim.
- Ekmekler hazır olduğunda fırından çıkartıp, biraz ılımaya bırakalım.
- Mutfak robotu ile un haline kadar çekelim, ondan sonrasında ince tel süzgeçten geçirip hayli kurumuş kısımlarını atalım.
- Hazır olan galeta unumuzu hava almayan kapaklı bir kavanoz ortasında koruma edelim.
- 2 adet bayat ekmekten yaklaşık 1 büyük kavanoz kadar galeta unu elde edebilirsiniz. Tanımdaki ekmek ölçüsünü isteğe bakılırsa azaltıp, çoğaltabilirsiniz.