Bayat Ekmekten Galeta Unu İmali

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Bayat Ekmekten Galeta Unu İmali Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet bayat ekmek
Bayat Ekmekten Galeta Unu Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bayat ekmeklerimizi elimizle küçük küçük koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim, öncesinden ısıtılmış 190 derecelik fırında orta ara karıştırarak biraz kızarmasını bekleyelim, yanmamasına dikkat edelim.
  2. Ekmekler hazır olduğunda fırından çıkartıp, biraz ılımaya bırakalım.
  3. Mutfak robotu ile un haline kadar çekelim, ondan sonrasında ince tel süzgeçten geçirip hayli kurumuş kısımlarını atalım.
  4. Hazır olan galeta unumuzu hava almayan kapaklı bir kavanoz ortasında koruma edelim.
  5. 2 adet bayat ekmekten yaklaşık 1 büyük kavanoz kadar galeta unu elde edebilirsiniz. Tanımdaki ekmek ölçüsünü isteğe bakılırsa azaltıp, çoğaltabilirsiniz.
Bayat Ekmekten Galeta Unu Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı