Balkabağı Reçeli Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 dilim bal kabağı
- 2,5 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kabakların kalın dış kabuğu soyalım.
- daha sonra küp küp doğrayalım.
- Doğranan kabakları yıkayıp daha sonra suyunu süzelim.
- Akabinde kabaklar tencereye alalım ve şekeri ilave edelim.
- Şekeri kendi damak zevkinize nazaran arttırabilir yahut azaltabilirsiniz.
- Bir gece kabakları bekletelim.
- Sabah kabakların şekeri erimiş ve sulanmış olmalıdır.
- En küçük ocağa tencereyi alıp kaynayana kadar pişirelim.
- daha sonra kaynadığında altını en kısık ateşe alıp yavaş yavaş pişirelim.
- Limon suyunu da ekleyelim.
- Ortada bir çatalla pişip pişmediğini denetim edelim.
- Yarım saat kadar da kısık ateşte kaynatalım. Afiyet olsun????.