Balık Biber Turşusu (Kütür Kütür Sapsarı) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1/2 (yarım) kg balık biber
- 5-6 diş sarımsak
- 5 su bardak su
- 2.5 yemek kaşığı salamuralık iri tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri yıkayıp süzülür (eldiven giyin lütfen ) ince ince dilimlenir.
- Kavanozlara ortada bastırılarak doldurulur. Her kavanoza sarımsak eklenir. 5 su bardağı su kaynatılır.
- Bir kasede sirke ,tuz ve şeker eriyene dek karıştırılır.
- Üzerine kaynar su eklenir, soğumadan çabucak kavanozlar sıcak su ile doldurulur.
- Kapaklar 2 defa geri 1 defa ileri olmak suretiyle sıkıca kapatılır.
- Tamamen soğuyup kapakları vakumlanana kadar yerinden oynatmayın lütfen. Afiyet olsun