Balık Biber Turşusu (Kütür Kütür Sapsarı)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Balık Biber Turşusu (Kütür Kütür Sapsarı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg balık biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 5 su bardak su
  • 2.5 yemek kaşığı salamuralık iri tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
Balık Biber Turşusu (Kütür Kütür Sapsarı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberleri yıkayıp süzülür (eldiven giyin lütfen ) ince ince dilimlenir.
  2. Kavanozlara ortada bastırılarak doldurulur. Her kavanoza sarımsak eklenir. 5 su bardağı su kaynatılır.
  3. Bir kasede sirke ,tuz ve şeker eriyene dek karıştırılır.
  4. Üzerine kaynar su eklenir, soğumadan çabucak kavanozlar sıcak su ile doldurulur.
  5. Kapaklar 2 defa geri 1 defa ileri olmak suretiyle sıkıca kapatılır.
  6. Tamamen soğuyup kapakları vakumlanana kadar yerinden oynatmayın lütfen. Afiyet olsun
    😋
    ➡
    kavanoz kenarlarının kuru, kapakların yeni bulunmasına dikkat edin.
Balık Biber Turşusu (Kütür Kütür Sapsarı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı