Babaanne Tarzı Vişne Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kg vişne
- 3 kg şeker
- 1 litre su
- Yarım limon suyu+1 dilim limon
- 1 çay kaşığı tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Vişneleri temizleyip yıkayalım. Ancak çekirdeklerini çıkarmayalım. Çekirdeklerini çıkarttığımız vişnelerin suyu çıkar ancak çabuk dağılır.
- Ben vişne reçelini akşamdan şekere koymuyorum zira vişnelerin rengi ve tadı değişiyor. Bu yüzden yani şekerde bekletmediğimizden dolayı 1 litre su ekliyoruz????.
- Vişne, şeker ve suyu tencereye alalım. Orta ateşte kaynatıp rengini ve suyunu bırakan vişneleri kevgirle çıkartalım.
- Geride kalan vişne suyunu şerbet kıvamına gelene kadar orta ateşte kaynatalım ve orta ara biriken köpükleri kaşıkla alalım.
- Şerbet kıvamına gelen vişne suyuna daha evvel kenara çıkarttığımız vişneleri ekleyelim. Üzerindeki köpükleri kaşıkla almaya devam edelim.
- Burada kıymetli bir detay: yarım limonun ????suyunu içine sıkalım, bir dilim limonu ????ise içine atalım????.
- Limon sıktıktan daha sonra ocağın altını kısalım ve 1 çay kaşığı tereyağı???? ekleyelim.
- Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kaynaması kâfi olacaktır.
- Porselen tabağımıza alıp kıvamını denetim edelim.
- Bu tanımımızda meyve ölçüsü ile su ölçüsü istikrarı fotoğrafta da nazaranceğiniz biçimde biraz sulu bir biçimde. Zira biz ekmeği banmak istiyoruz.