Az Şekerli Enfes Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kg mürdüm eriği
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1-2 adet limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Erikleri boylamasına ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkaralım.
- İster bu türlü 2 kesim halinde kullanın.
- İsterse yarım modülleri tekrar ortadan kesip 4 modül formunda kullanın (Ben küçük küçük sevdiğim için 4 modüle ayırdım).
- Fırın tepsisine 1 su bardağı şekeri güzelce serpelim.
- Erikleri iç kısımları üst bakacak biçimde sıkıştırarak dizelim.
- Kalan şekeri üzerlerine serpelim.
- Limonların (benim limonlarım küçük olduğu için 1,5 limon kullandım) suyunu sıkarak su ile karıştırıp eriklerin her yerine gezdirerek dökelim.
- 220-250 derecede erikler kızarıp suyu yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Sıcak sıcak kavanozalara doldurup, kapakları sıkıca kapatalım.
- Örtüye sararak 1 gün bekletip rafımıza kaldıralım.
- Benim yarım kiloluk kavanozlardan 2 kavanoz çıktı.
- Siz dilerseniz daha küçük kavanozalara da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.