Az Şekerli Enfes Fırında Mürdüm Eriği Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Az Şekerli Enfes Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg mürdüm eriği
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1-2 adet limon
Az Şekerli Enfes Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Erikleri boylamasına ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkaralım.
  2. İster bu türlü 2 kesim halinde kullanın.
  3. İsterse yarım modülleri tekrar ortadan kesip 4 modül formunda kullanın (Ben küçük küçük sevdiğim için 4 modüle ayırdım).
  4. Fırın tepsisine 1 su bardağı şekeri güzelce serpelim.
  5. Erikleri iç kısımları üst bakacak biçimde sıkıştırarak dizelim.
  6. Kalan şekeri üzerlerine serpelim.
  7. Limonların (benim limonlarım küçük olduğu için 1,5 limon kullandım) suyunu sıkarak su ile karıştırıp eriklerin her yerine gezdirerek dökelim.
  8. 220-250 derecede erikler kızarıp suyu yoğunlaşana kadar pişirelim.
  9. Sıcak sıcak kavanozalara doldurup, kapakları sıkıca kapatalım.
  10. Örtüye sararak 1 gün bekletip rafımıza kaldıralım.
  11. Benim yarım kiloluk kavanozlardan 2 kavanoz çıktı.
  12. Siz dilerseniz daha küçük kavanozalara da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Az Şekerli Enfes Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı