Ayva Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ayva Reçeli Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet büyük uzunluk ayva (700gr)
  • 1 kg şeker
  • 750 ml su
  • 3-4 tane minik limon tuzu
  • Ayvaların çekirdeği
  • 2-3 tane ayvanın kabuğu
  • 3-4 tane karanfil
  • Ayvaları bekletmek için;
  • 1 limonun suyu
Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ayvaları soyup küp küp doğruyoruz ve limonlu suya atıyoruz.
  2. Tenceremize suyumuzu kaynatıp, doğradığımız ayvaları içine atıp 5 dakika haşlayıp, süzüyoruz.
  3. 750ml suyu ve 1 kilogram şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  4. Ayvaları, çekirdekleri ve kabuklarını ek ediyoruz. 20 dakika da bu biçimde kaynatıyoruz.
  5. Limon tuzunu ekliyoruz 5 dakikada limon tuzu ile kaynatıp ortasındaki kabuk ve çekirdekleri alıyoruz.
  6. Sıcakken kavanozlarımızı alıp kapağını kapatıyoruz.
Not 1: Ortada denetim edelim şerbeti ne koyu ne cıvık olmamalı.

Not 2: Orta göz ocakta orta harlı ateşte pişirelim.

Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı