Ayva Reçeli Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 8 tane ayva
- 3 kase toz şeker
- 2 yemek kaşığı çilek suyu
- 2 yemek kaşığı vişne suyu
- 1 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ayvaları yıkayalım, soyalım. Soymuş olduğumuz ayvaları elma dilimi halinde doğrayalım.
- Doğramış olduğumuz ayvaların çekirdeklerini bir kase içine alalım. Ayvalarımızı tekrar yıkayalım.
- Yıkamış olduğum ayvaların suyunu süzelim, bir kase sayesinde ayvalarımızı ölçelim ve bir tencereye alalım.
- Şekeri üzerine ekleyelim tabi ki ayva çekirdeğini unutmayalım.
- Bu süreci gece yapmamız lazım ki sabah a kadar şeker suyunu salması için sabah ta bir bardak suyu ekleyip, kaynatıyoruz.
- Tabi ben piştikten daha sonra sıcakken doldurdum tabi ki siz istediğiniz üzere doldura bilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ellerinize sağlık