Aşırı hevesli yapay zeka: Apple takvimindeki beklenmedik randevular iPhone kullanıcılarını rahatsız ediyor

sıcakkafa

Yeni Üye
Masa rezervasyon sitesi OpenTable ve Siri, iPhone'larda, iPad'lerde ve Mac'lerde beklenmedik takvim girişleri ve bildirimler yapılmasını sağlar: Bir Apple kullanıcısı OpenTable'da listelenen restoranlardan birini Safari tarayıcısında ararsa, sözde rezervasyona ilişkin bir giriş anında ve otomatik olarak iOS ve macOS takvimi – masa rezervasyonu yapılmamış olsa bile. Okuyucuların bildirdiğine göre bu aynı zamanda OpenTable hesabı olmayan web sitesi ziyaretçilerinin de başına geliyor. Mac ve ben hatayı yeniden oluşturmayı başardık.

Reklamcılık

Siri randevu önerir

İddia edilen rezervasyona ilişkin randevu önerileri Siri'den geliyor: Apple Intelligence'dan çok önce, kullanıcıya yardımcı olmak ve randevu girişlerini takvime otomatik olarak göndermek için “proaktif” bir Siri sistemi mevcuttu. Örneğin bir otel rezervasyonuna dayalı etkinlikler yalnızca öneri olarak kaydediliyor, ancak bunlar zaten Apple takviminde görünüyor ve Siri önerileri olarak adlandırılan başka önerileri tetikliyor.

Bu daha sonra iPhone kilit ekranında birkaç belirgin bildirime yol açar: Örneğin Siri, randevu için Rahatsız Etmeyin modunun etkinleştirilmesini önerir ve zamanında ayrılmaya yönelik önerilerde bulunur. Kullanıcılar için istenmeyen bilgiler rahatsız edicidir ve anlaşılması zordur. Bu durum özellikle başka bir aile üyesinin paylaşılan bir cihazdaki OpenTable sayfasına erişmesi ve dolayısıyla randevu girişini tetiklemesi durumunda rahatsız edici oluyor.

Siri, Apple Intelligence ile daha fazla uygulama bilgisi elde etmeli

Siri, varsayılan olarak etkin olan öneriler için uygulamaları görüntüleyebilir. Yardım sistemi öncelikle Safari ve Mail gibi Apple uygulamalarından gelen girişleri görüyor ancak Booking gibi üçüncü taraf uygulamalar da bunu destekliyor; örneğin otel rezervasyonları otomatik olarak takvime ekleniyor. Ancak OpenTable hatası, bu tür yapay zeka yardım işlevlerinin ne kadar zayıf olduğunun ve kullanıcıların kafa karışıklığı yaratma potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunun altını çiziyor.

Apple şu anda Siri'yi yeni bir yapay zeka temeline oturtmakla meşgul: Yardım sistemi gelecekte uygulamalardaki ve ekran içeriğindeki verileri daha iyi yakalayacak ve sonuçta daha güçlü hale gelecektir. Üçüncü taraf uygulamaların uyarlanması ve Apple'ın arayüzlerini genişletmesi gerekiyor. Bağlama duyarlı Siri sisteminin iOS 18.4 ile 2025 baharında çıkması bekleniyor. Dil modellerini temel alan tamamen yeni bir Siri'nin 2026 yılına kadar üzerinde çalışılması beklenmiyor.

(1 pound = 0.45 kg)