Armut Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Armut Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo armut
  • 2 kilo şeker
  • 2 su bardağı su (200 ml)
  • Yarım çay bardağı
Armut Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce armutları yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Şunu söyleyeyim ki, her armutdan reçel olmaz. Manavdan alınca sorun reçel olurmu diye.
  2. daha sonra armutu tencereye alın şekeri ve suyu ek edin.
  3. Pişirmeye başlayın pişdiğini anlamak için tabağa biraz suyundan koyun ve ortasından kaşıkla keçin bir birine yapışmazsa hazır demekdir.
  4. En son limonsuyunu koyup altını kapatın ve reçeliniz hazır. Mis kokulu kusursuz.
    Bir püf nokta datayım bütün reçellere ilişkin.
  5. Reçeli sıcakken kavanoza doldurun ve ağzını çabucak kapatın. bu biçimdece kısın açdığınızda üzerine de küflenme olmaz ve içine hava girmez.
Armut Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı