Armut Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo armut
- 2 kilo şeker
- 2 su bardağı su (200 ml)
- Yarım çay bardağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce armutları yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Şunu söyleyeyim ki, her armutdan reçel olmaz. Manavdan alınca sorun reçel olurmu diye.
- daha sonra armutu tencereye alın şekeri ve suyu ek edin.
- Pişirmeye başlayın pişdiğini anlamak için tabağa biraz suyundan koyun ve ortasından kaşıkla keçin bir birine yapışmazsa hazır demekdir.
- En son limonsuyunu koyup altını kapatın ve reçeliniz hazır. Mis kokulu kusursuz.
Bir püf nokta datayım bütün reçellere ilişkin. - Reçeli sıcakken kavanoza doldurun ve ağzını çabucak kapatın. bu biçimdece kısın açdığınızda üzerine de küflenme olmaz ve içine hava girmez.