Apple Watch kaza tespiti polisi arıyor ancak sürücü çoktan gitmiş

sıcakkafa

Yeni Üye
Apple'ın kaza tespiti, 2022'den bu yana mevcut iPhone'ların ve Apple Watch bilgisayar saatlerinin bir parçası. Çarpma tespiti sayesinde, cihaz sahipleri bir araba kazası durumunda otomatik olarak yardım almalı ve böylece hayatta kalma şansları artmalı.

Reklamcılık

Ancak bazen teknoloji müşterilerin isteyebileceğinden daha iyi çalışır. Bu, Arizona'da Aralık ayında meydana geldiği söylenen bir vakayla gösteriliyor. Orada bir Apple Watch yerel şerifi uyardı, o da sürücüyü kaza mahallinde asla bulamadı; kendisi yardım aramaya gitmişti.

Apple Watch kullanıcısı helikopterle aranıyor

Phoenix yakınlarındaki Yavapai İlçesindeki Lake Pleasant yerel medyasının bildirdiğine göre, oradaki acil müdahale ekipleri 29 Aralık'ta Apple'ın altyapısından bir kaza olduğuna dair bir kısa mesaj aldı. Apple Watch'un bildirdiği yerde nihayet devrilen bir araba buldular. Ancak yaralı olması muhtemel sürücüden iz bulunamadı.

Toplam 20 kurtarma görevlisi ve bir helikopter görevdeydi ve kaza mahallinden sekiz kilometre uzakta, yolda 30 yaşında bir adam buluncaya kadar birkaç saat arama yaptılar. Şans eseri sürücü sadece hafif yaralandı. Tıbbi yardımı reddetti ve ardından acil durum görevlileri tarafından kendisine bakan ailesinin yanına götürüldü.

Kaza tespiti iptal edilebilir

Kaza tespiti etkinse, Apple Watch veya iPhone yalnızca kullanıcının acil durum çağrısını reddetmemesi durumunda acil servislerle iletişime geçecektir. Daha sonra kaza yapan aracın hızlı bir şekilde bulunabilmesi için güncel konum verileri iletilir. Adamın neden bulaşmayı durdurmadığı ya da kendisinin yardım aramaya gittiği bilinmiyor. Sekiz kilometre yürümeden bir Apple Watch veya iPhone ile kendi kendine yardım alabilirdi.

Çarpışma algılama özelliği kullanıma sunulduktan sonra, kayak merkezleri ve eğlence parkları da dahil olmak üzere, işlevin istenmeyen alarmları tetiklediği tekrarlanan yanlış alarm raporları ortaya çıktı. Apple, algoritmalarını daha da optimize edeceğine söz verdi.

(bsc)

Haberin Sonu