Adana Metodu İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için;
- 500 gram kıyma (Yağlı olursa daha iyi)
- 6 adet soğan
- 150 gram tereyağı ya da margarin
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
- Yenibahar
- Kekik
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı kaynamış su
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Su
- Limon tuzu (3-4 adet)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymamızı derin bir tencereye alalım suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Kavurduğumuz kıymamıza soğanımızı ekleyelim soğanlar ölene kadar biraz daha pişmeye bırakalım.
- ondan sonrasında yağımızı ve baharatlarımızı ekleyip karıştıralım ve buzdolabında iç harcımız donana kadar bekletelim (Harç donmuş olmaz ise hamur yırtılabilir)iç harcımız donana kadar.
- Hamurumuzu hazırlayalım su hariç bütün gereçleri bir kaba ekleyelim ve suyumuzu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım(. Güzelce kıvam alması gerekiyor)
- Harcımız donduktan daha sonra hamurumu açarak içini dolduralım ve kaynamakta olan suyumuza ekleyip pişirelim. Afiyet olsun.