Adana Tarzı İçli Köfte

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Adana Metodu İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma (Yağlı olursa daha iyi)
  • 6 adet soğan
  • 150 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Kekik
Dış harcı için;

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı kaynamış su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
Haşlamak için;

  • Su
  • Limon tuzu (3-4 adet)
Adana Yöntemi İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kıymamızı derin bir tencereye alalım suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Kavurduğumuz kıymamıza soğanımızı ekleyelim soğanlar ölene kadar biraz daha pişmeye bırakalım.
  2. ondan sonrasında yağımızı ve baharatlarımızı ekleyip karıştıralım ve buzdolabında iç harcımız donana kadar bekletelim (Harç donmuş olmaz ise hamur yırtılabilir)iç harcımız donana kadar.
  3. Hamurumuzu hazırlayalım su hariç bütün gereçleri bir kaba ekleyelim ve suyumuzu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım(. Güzelce kıvam alması gerekiyor)
  4. Harcımız donduktan daha sonra hamurumu açarak içini dolduralım ve kaynamakta olan suyumuza ekleyip pişirelim. Afiyet olsun.
Adana Yolu İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı