Acur Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Acur Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg acur
  • 3 diş sarımsak
  • 10 adet nohut
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 4 adet orta uzunluk limon tuzu (büyükse iki atın)
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Kaynar su
Acur Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle acurları yıkayalım.
  2. 1 litrelik kavanozun en altına nohutu atalım.
  3. Acurları dik ve sıkı biçimde dizelim.
  4. Arasına sarımsak ekleyelim.
  5. En üste tuz, şeker, sirke ,limon tuzunu ekleyip üzerine kaynar sıcak su doldurup kapağını sıkıca kapatalım.
  6. En az 15-20 gün açmayalım.
Resimdeki başka sebzelerin turşu tanımlarına de sayfamdan ulaşabilirsiniz.

Acur Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı