Acur Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Acur Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kg acur
- 3 diş sarımsak
- 10 adet nohut
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 4 adet orta uzunluk limon tuzu (büyükse iki atın)
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- Kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle acurları yıkayalım.
- 1 litrelik kavanozun en altına nohutu atalım.
- Acurları dik ve sıkı biçimde dizelim.
- Arasına sarımsak ekleyelim.
- En üste tuz, şeker, sirke ,limon tuzunu ekleyip üzerine kaynar sıcak su doldurup kapağını sıkıca kapatalım.
- En az 15-20 gün açmayalım.
Acur Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı