Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kilo kadar domates
- 3 kilo kapya biber
- 1 avuç kadar cin biberi
- 3 – 4 baş sarımsak
- 4 yemek kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı kara biber
- 3 yemek kaşığı kimyon
- Kaya tuzu ( ben bi 8 yemek kaşığı kadar attım)
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tüm materyalleri yıkayıp temizleyelim. daha sonra hepsini robotta çekelim büyük bir kapta karıştıralım tuzunu baharatını falan eklemeden yoğunlaşıncaya kadar kaynatalım.
- Kaynadıktan daha sonra tuzunu baharatlarını sirkesini sıvı yağını ekleyelim biraz da o denli kaynatalım, ocaktan alalım.
- Sıcak olarak kavanozlara koyalım karşıt çevirip bir yerde üzerini bastıralım, sabaha kadar bekletelim.
- Kapakları vakumlanmış olacak ezmelerimiz hazır afiyet olsun