Acı Biberli Köz Kapya Biber Mezesi (Kışlık)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Acı Biberli Köz Kapya Biber Mezesi (Kışlık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kapya biber
  • 15-20 adet acı biber
  • 1,5 çay bardağı sirke
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • 2 baş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı turşu tuzu
Acı Biberli Köz Kapya Biber Mezesi (Kışlık) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kapya biberlerin izi güzelce yıkayıp kuruladıktan daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve 200 derece öncesinden ısıtılmış fırında közlüyoruz.
  2. Közlemiş olduğumuz biberlerin kabuklarını soyuyoruz ve istediğiniz büyüklükte doğruyoruz.
  3. ondan sonrasında üzerine ortadan ikiye kestiğiniz acı biberleri ekliyoruz .
  4. Sirkesini ,yağını ,sarımsağını, doğramış olduğumuz maydanozu da ekliyoruz en son tuzunuda ekleyip hayli ezdirmeden karıştırıyoruz.
  5. Kavanozlara dolduruyoruz ve ağızlarını sıkıca kapatıyoruz karşıt çevirip uygun bir tencerede kavanozlarımızı bir on dakika kaynatıyoruz ,kapaklarının daha sıkı tutsun diye .
  6. hemen sonrasında serin ve karanlık bir yerde 1 gece üstünü bir bez ile örtüp bekletiyoruz serin bir yeriniz var ise orada yada buzdolabında koruma edebilirsiniz.
Not: et yemeklerinin yanına hayli yakışıyor şimdiden yapacaklara afiyet olsun.

Acı Biberli Köz Kapya Biber Mezesi (Kışlık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı