Acı Biberli Köz Kapya Biber Mezesi (Kışlık) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Acı Biberli Köz Kapya Biber Mezesi (Kışlık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kilo kapya biber
- 15-20 adet acı biber
- 1,5 çay bardağı sirke
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı
- 2 baş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1,5 yemek kaşığı turşu tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kapya biberlerin izi güzelce yıkayıp kuruladıktan daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve 200 derece öncesinden ısıtılmış fırında közlüyoruz.
- Közlemiş olduğumuz biberlerin kabuklarını soyuyoruz ve istediğiniz büyüklükte doğruyoruz.
- ondan sonrasında üzerine ortadan ikiye kestiğiniz acı biberleri ekliyoruz .
- Sirkesini ,yağını ,sarımsağını, doğramış olduğumuz maydanozu da ekliyoruz en son tuzunuda ekleyip hayli ezdirmeden karıştırıyoruz.
- Kavanozlara dolduruyoruz ve ağızlarını sıkıca kapatıyoruz karşıt çevirip uygun bir tencerede kavanozlarımızı bir on dakika kaynatıyoruz ,kapaklarının daha sıkı tutsun diye .
- hemen sonrasında serin ve karanlık bir yerde 1 gece üstünü bir bez ile örtüp bekletiyoruz serin bir yeriniz var ise orada yada buzdolabında koruma edebilirsiniz.
Acı Biberli Köz Kapya Biber Mezesi (Kışlık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı