ABD, Afganistan’a yaklaşık 144 milyon dolar ek yardım yapacak

dunyadan

Global Mod
Global Mod
ABD, Afganistan’a yaklaşık 144 milyon dolar ek yardım yapacak
Blinken, yaptığı yazılı açıklamada, “Net olması için söylüyorum, bu insani yardım Afganistan halkının faydasına olacak, taahhütlerinden sorumlu tutmayı sürdüreceğimiz Taliban’ın değil” tabirini kullandı.

Ülkede süren insani krizden etkilenenlere yaklaşık 144 milyon dolar ek insani yardım yapacaklarını belirten Blinken, bu biçimdelikle ABD’nin bu yıl ülkede ve bölgedeki Afgan mülteciler için yaptığı toplam yardımın yaklaşık 474 milyon dolar olacağını kaydetti.

Blinken, kelam konusu ek yardımın kapsamlı güvenlik incelemesi ve müşahedenin akabinde Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), BM Memleketler arası Göç Örgütü (IOM), Dünya Sıhhat Örgütü (DSÖ) üzere kuruluşlarının yanı sıra öbür memleketler arası kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerine direkt yapılacağına dikkati çekti.

Yardımın, komşu ülkelerdeki Afgan mülteciler de dahil bölgede gereksinim sahibi 18 milyondan fazla savunmasız Afgan’dan kimilerine direkt takviye sağlayacağını kaydeden Blinken, yardımla ortaklarının muhafaza, besin güvenliği takviyesi, sıhhat hizmetleri, kış kaidelerine hazırlık yardımı, acil besin yardımı sağlayabileceğine işaret etti.

Blinken, Afganistan’a komşu olan ve Afgan mültecilere konut sahipliği yapan ülkelere de “Uluslararası korunma talep eden Afganlara sonlarınızı açık tutmayı sürdürün” daveti yaptı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.