5 Dakikada Yemeye Hazır Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo kıl biber
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri yıkayıp saplarını kesin.Üç modüle kesin.
- Hepsi bitince tencereye sıvı yağ, sirke, su ve tuzu ekleyin.
- Ocağa alın, kaynamaya başlayınca içine biberleri ekleyip karıştırın ,5 dakika kadar karıştırarak pişirin daha sonra ocaktan alın.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
- Altta kalan suyunu kavanozlara hisse edin.
- daha sonra kapaklarını sıkıca kapatın.
- İyice soğuyunca serin bir yerde koruma edin deneyenlere kolay gelsin.