4 Farklı Usulle Sarımsak Koruma Formülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
4 Farklı Formülle Sarımsak Koruma Sistemi Tanımı İçin Malzemeler

Soslu sarımsak için:

  • 2 avuç sarımsak
  • Üzerini geçecek ölçüde zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
Turşu için:

  • 250ml lik kavanoz için yeteri kadar sarımsak
  • 1.5 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı salamura turşu tuzu/kaya tuzu
  • 2 diş limon tuzu
  • Üzerini geçecek kadar su
4 Farklı Prosedürle Sarımsak Koruma Yolu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 kilo sarımsak tanelerine ayrılır.
  2. Bir kaba alınıp kolay soyulması için üzerini geçecek ölçüde su eklenip 25-30 dk suda bekletilir. Çarçabuk soyulduğunu nazaranceksiniz
    😍
  3. Tümünün kabuğu soyulduktan daha sonra kurulama beziyle uygunca kurulanır.
  4. 1. Yol için: sarımsakların bir kısmı rondoda 2-3 saniye mühletle sulandırmamaya itina göstererek ezilir.
  5. Ezilen sarımsaklar küçük kilitli poşetlere ince bir katman olacak biçimde koyulup kapatılır. (kullanırken basitçe kırıp kullanmak için ince yapmaya itina gösterelim lütfen).
  6. 2. Metot için:Sarımsakların bir kısmı olduğu üzere bütün haliyle kilitli poşetlere koyulur üzerine yapışmamaları için 1 çay kaşığı tuz serpilip karıştırılır kilitli poşet kapatılır. Bu iki prosedür buzluklar için.
  7. Şimdi gelelim 3. Prosedüre: sarımsakların bir kısmı da kavanoza alınır.
  8. Üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik koyulur. (büyük kavanoz ise 1 tatlı kaşığı koyunuz)
  9. Üzerini geçecek ölçüde ise zeytinyağı ek edilip kavanozun kapağı kapatılır. Buzdolabının olağan soğutucu kısmında saklayabilirsiniz.
  10. Yağını da salata ve soslarda kullanabilirsiniz epey lezzetli oluyor
    👌🏻
    .
  11. Ve 4. Formül için tabi ki turşu
    😍
    sarımsaklar kavanoza alınır. Ben 250 ml lik kavanoza yaptım. Büyük kavanoz kullanacaksanız ölçüleri 1 -2 yemek kaşığı halinde artırabilirsiniz.
  12. Sarımsakların üzerine kaya tuzu, limon tuzu ve sirke eklenir.
  13. Üzerini geçecek ölçüde da su eği yapılır. (hazır su kullanmanızı öneririm) kapağı sıkıca kapatılıp çalkalanıp karışması sağlanır. Vakumlanacaktır.
  14. Turşu da bu türlü 5-7 gün müddetle yemeye hazır hale gelecektir. Tüm usuller bir olağanüstü ve büyük kolaylık
    👌🏻
    😇
    dilediğiniz biçimde sizlerde sarımsaklarınızı çabucak kullanmaya hazır vaziyette koruma edebilirsiniz
    ❤
    .
Tarifin yapılış görüntüsüne ve öbür görüntülü tariflerime profilimdeki linkten ya da youtube arama kısmına esin akan tanımları yazarak ulaşabilirsiniz.

Youtube
▶
esin akan tanımları.

4 Farklı Yolla Sarımsak Koruma Tekniği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı